Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktivní sociální učení (KPS / ASU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / ASU - Aktivní sociální učení, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Sociální učení jako jeden z druhů učení.2. Kolbův cyklus zkušenostního učení jako teoretické východisko sociálního učení.3. Analýza osobnostních předpokladů pro efektivní způsob sociálního učení.4. Analýza dalších činitelů ovlivňující proses sociálního učení.5. Elementární formy sociálního učení.6. Zlepšení sociálních vztahů a dovedností.7. Prohloubení sebepoznání a získání vhledu do vlastních postojů, prožitků a reakcí.8. Uvědomění si zpětné vazby vlastního vlivu na okolí.9. Získání dovedností efektivně se orientovat v mezilidských vztazích.10.Porozumění skupinovým procesům a získání dovednosti aktivně do nich zasahovat.11.Konfrontace s věcnými i sociálními problémy.12.Kooperativní řešení interpersonálních problémů a konfliktů.13.Evaluace výuky.

Získané způsobilosti

Student/ka:Elementární formy sociálního učení. Zlepšení sociálních vztahů a dovedností. Prohloubení sebepoznání a získání vhledu do vlastních postojů, prožitků a reakcí. Uvědomění si zpětné vazby vlastního vlivu na okolí. Získání dovedností efektivně se orientovat v mezilidských vztazích. Porozumění skupinovým procesům a získání dovednosti aktivně do nich zasahovat. Konfrontace s věcnými i sociálními problémy. Kooperativní řešení interpersonálních problémů a konfliktů.

Literatura

VALENTA, J. Dramatická výchova a sociálně psychologický výcvik : srovnání systémů. Praha : ISV nakladatelství, 1999. ISBN 80-85866-40-4.SEDLÁK, J. Metody aktivního sociálního učení : Určeno pro posl. fak. filozof. a pro postgraduální stud. absolventů. Praha : SPN, 1985. HERMOCHOVÁ, S. Sociálně psychologický výcvik II. Praha, UK 1988, 1999.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních. Reflexe z absolvovaných technik.

Garant

PhDr. Mgr. Michal Svoboda, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Mgr. Michal Svoboda, Ph.D.