Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interakční výcvik (KPS / IAV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / IAV - Interakční výcvik, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Význam interakčního výcviku pro vytváření skupiny.2. Obavy a očekávání.3. Pravidla bezpečného prostředí a efektivní spolupráce ve výcvikové skupině.4. Seznamovací techniky.5. Techniky typu Ice-breakings a Warm-ups.6. Kooperativní techniky v místnosti.7. Kooperativní techniky v přírodě.8. Komunikace ve skupině.9. Význam reflexí při práci se skupinou.10. - 13. Outdoorový projekt.

Získané způsobilosti

Student vysvětlí podstatu sociálních vztahů a procesů. Popíše s porozuměním vlastní postoje, prožitky a reakce. Efektivně se orientuje v mezilidských vztazích. Aktivně zasahuje do skupinových procesů.

Literatura

CANFIELD, J. WELLS, H. C. Hry pro zlepšení motivace a sebepojetí žáků : příručka pro učitele, vychovatele a rodiče. 2. vyd. Praha : Portál, 1997. ISBN 80-7178-136-3.HERMOCHOVÁ, S. Hry pro život : Sociálně psychologické hry pro děti a mládež. [Díl] 2. Praha : Portál, 1994. ISBN 80-85282-80-1.KKŘIVOHLAVÝ, J. Jak si navzájem lépe porozumíme : kapitoly z psychologie sociální komunikace. Praha : Nakl. Svoboda, 1988. CARNEGIE, D. Jak získávat přátele a působit na lidi. 1. vydání. Praha : Talpress, 1993. ISBN 80-9000630-6-3.

Požadavky

Aktivní účast na výuce a písemná reflexe z absolvovaveného kurzu.

Garant

PhDr. Mgr. Michal Svoboda, Ph.D.