Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kazuistický seminář (KPS / KAZUS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / KAZUS - Kazuistický seminář, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Obecná charakteristika případových studií.2. Druhy případových studií.3. Rodinné anamnestické údaje.4. Prenatálně anamnestické údaje.5. Ranně anamnestické údaje.6. Scholarita.7. Somatické zdraví a emocionální rozvoj.8. Vývoj postojů.9. Vývoj sociálních vztahů.10. Návyky, zájmy a aktivity.11. Výchovné obtíže a poruchy chování.12. Adolescentně anamnestické údaje.13. Autoanamnestické údaje.

Získané způsobilosti

Student/ka:- aplikují teoretické poznatky na případovou práci- vymezí vývoj problému- zhodnotí psychosociální situaci klienta- zjistí pod odborným dozorem výsledky z diagnostických metod- zdůvodní opatření k řešení problému

Literatura

Říčan, Pavel; Vágnerová, Marie. Dětská klinická psychologie. 1. vyd. Praha : Avicenum, 1991. ISBN 80-201-0131-4.Kondáš, Ondrej. Klinická psycholoógia. Martin : Osveta, 1980. Konečný, Robert. Psychologie v lékařství. Praha : Státní zdravotnické nakladatelství, 1966.

Požadavky

Účast na seminářích, kde se probírají psychologické a edukační obsahy individuální práce s klienty.Vyústěním práce v semináři je vypracování vzorové kazuistiky pubescenta či adolescenta.

Garant

Doc. PhDr. Jana Miňhová, CSc.