Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Léčba a terapie drogových závislostí (KPS / LTDZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / LTDZ - Léčba a terapie drogových závislostí, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem psychoterapie.2. Léčba v psychoterapii.3. Přehled základních psychoterapeutických škol.4. Základní přístupy a psychterapeutické směry.5. Psychoterapeutické metody.6. - 7. Regulace aktuálních psychických stavů.8. - 9. Prevence duševních poruch v oblasti krizové intervence.10. - 11. Syndrom vyhoření.12. - 13. Současné trendy v terapii a léčbě drogových závislostí.

Získané způsobilosti

Student/ka: interpretuje záladní pojmy z oblasti psychoterapie a léčby drogových závislostí. Orientuje se v základních psychoterapeutických školách a směrech. Aplikuje psychoterapeutické metody. Popíše regulaci aktuálních psychických stavů. Zdůvodní příčiny prevence duševních poruch a syndromu vyhoření v oblasti krizové intervence. Aplikuje současné trendy v terapii a léčbě drogových závislostí na modelových situacích.

Literatura

NEŠPOR, K. , CSÉMY, L. Léčba a prevence závislostí : příručka pro praxi. 1. vyd. Praha : Psychiatrické centrum, 1996. ISBN 80-85121-52-2.NEŠPOR, K. Návykové chování a závislost : současné poznatky a perspektivy léčby. Praha : Portál, 2000. ISBN 80-7178-432-X.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích. Vypracování a obhajoba seminární práce na základě získaných vědomostí ve výuce a samostatného studia literatury. Prověřování teoretických a praktických znalostí.

Garant

Doc. MUDr. Jiří Beran, CSc.

Vyučující

PhDr. Mgr. Michal Svoboda, Ph.D.PhDr. Mgr. Michal Svoboda, Ph.D.