Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Náslechová praxe - psychologie (KPS / NASPX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / NASPX - Náslechová praxe - psychologie, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Před vlastní náslechovou praxí proběhne informační setkání s vyučujícím předmětu, na němž studenti obdrží základní instrukce o průběhu praxe, o jejím zaměření, cílech, o způsobu vedení písemné dokumentace dle specifik jednotlivých oborů a rámcových kurikulárních dokumentů. Po ukončení náslechové praxe bude organizováno závěrečné setkání a hodnocení praxí, kde budou studenti reflektovat splnění cílů a záměrů praxe a diskutovat s vyučujícím o možnostech využití získaných poznatků ve svém dalším studiu a předají svůj kvalitativní záznam průběhu výuky jednotlivých hodin náslechové praxe.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni zaznamenat průběh vyučovací hodiny, aktivně se podílet na její analýze a posoudit didaktickou účinnost vyučovacích metod a forem práce.

Literatura

HELUS, Z. Psychologie pro střední školy. Praha : Fortuna, 2003. ISBN 80-7168-876-2.

Požadavky

Aktivní účast na 5 hospitacích a jejich rozboru hodin. Vypracování seminární práce podle "Hledisek rozboru" zveřejněných na www stránkách katedry psychologie: http://fpe.zcu.cz/kps/studijni-materialy.html

Garant

PhDr. Václav Holeček, Ph.D.