Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychopatologie pro právníky (KPS / PPPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / PPPR - Psychopatologie pro právníky, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Předmět psychopatologie a jeho základní kategorie.2. Etiologie duševních poruch.3. Poruchy pudů a instinktů a jejich forenzní aspekt.4. Poruchy snímání a obrazotvornosti a jejich forenzní aspekty.5. Poruchy myšlení a jejich forenzní aspekty.6. Poruchy paměti a pozornosti a jejich forenzní aspekty.7. Poruchy emotivity a vůle a jejich forenzní aspekty.8. Poruchy jednání a jejich forenzní aspekty.9. Poruchy osobnosti a jejich forenzní aspekty.10. Mentální retardace a její forenzní aspekty.11. Neurotické poruchy a jejich forenzní aspekty.12. Afektivní poruchy a jejich forenzní aspekty.13. Schizofrenie a duševní poruchy s bludy, forenzní aspekty psychotických onemocnění.

Získané způsobilosti

Studenti: dokáží popsat jednotlivé symptomy duševních poruch,umí vhodně interpretovat forenzní aspekty duševních chorob,jsou schopni orientačně interpretovat závěry znaleckých posudků v souvislosti s věrohodností svědeckých výpovědí.

Literatura

Zvolský, P. Obecná psychiatrie. Karolinum Praha, 1994. Krch, František David. Poruchy příjmu potravy : vymezení a terapie. Vyd. 1. Praha : Grada, 1999. ISBN 80-7169-627-7.Kafka, Jozef. Psychiatria : učebnica pre lekárske fakulty. Martin : Osveta, 1998. ISBN 80-88824-66-4.Slovník psychiatrických termínů. 1. vyd. Praha : Psychiatrické centrum, 1998. ISBN 80-85121-78-6.ZVOLSKÝ, P. Speciální psychiatrie. Praha: Karolinum, 1997. MIŇHOVÁ, J. Základy psychopatologie dětí a mladistvých pro studující PF : Určeno stud. 4. roč. učitelství 1. - 3. stupně. 1. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 1992. ISBN 80-7043-058-3.

Požadavky

Znalost odpřednášené látkyTest a ústní zkouška

Garant

Doc. PhDr. Jana Miňhová, CSc.

Vyučující

Doc. PhDr. Jana Miňhová, CSc.