Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychopatologie speciální (KPS / PSPAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / PSPAS - Psychopatologie speciální, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Obecné principy psychického vývoje - základ pro poznání psychických poruch.2. Dědičnost odchylek a poruch psychických vlastností.3. Psychologické aspekty psychosomatických poruch v dětství.4. Pervazivní poruchy.5. - 6.Neurotické poruchy u dětí.7. - 8. Afektivní poruchy v dětském věku.9. Děti ohrožené prostředím.10. Schizofrenie u dětí.11. Dětský autismus.12. Spolupráce MŠ s rodinou.13. Diagnostika dětí do 6 let.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni:kvalifikovaně odhadnout odchylky od vývojové normy,rozpoznat neurotické symptomy u dětí a aplikovat citlivý přístup k neurotickým dětem,na základě implicitní diagnózy přistupovat k dětem s pervazivními poruchami,zvolit vhodný přístup k dětem ohroženým rodinným prostředím,usoudit na eventuální výskyt psychotického onemocnění dítěte a doporučit rodičům jeho návštěvu na odborném pracovišti.

Literatura

MÍČEK, L. Duševní hygiena : vysokošk. učebnice pro stud. filozof. fakult oboru psychologie. 2. vyd. Praha : SPN, 1986. MIŇHOVÁ, J., NOVOTNÁ, L. Psychopatologie pro učitele. MIŇHOVÁ, J. Základy psychopatologie dětí a mladistvých pro studující PF : Určeno stud. 4. roč. učitelství 1. - 3. stupně. 1. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 1992. ISBN 80-7043-058-3.

Požadavky

Seminární práce

Garant

Doc. PhDr. Jana Miňhová, CSc.

Vyučující

Doc. PhDr. Jana Miňhová, CSc.