Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika RJ 3 (KRF / DIDZ3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / DIDZ3 - Didaktika RJ 3, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah: Vyučovací proces, jeho činitelé. Společný evropský referenční rámec; Evropské jazykové portfolio; mezinárodní jazykové zkoušky). Problematika hodnocení. Chyba v tradičním a moderním pojetí. Interkulturalita ve výuce cizích jazyků. Materiální didaktické prostředky (2): Autentické versus uměle vytvořené materiály. Metoda ve významu učebního materiálu; kritéria platná pro výběr metody/učebnice; charakteristika a porovnání metod/učebnic českých a zahraničních nakladatelství; sledování metodologie nácviku jazykových prostředků a řečových dovedností v jednotlivých titulech.Metodika projektové výuky pro cizí jazyky - zadání a řešení semestrálního projektu se závěrečnou veřejnou prezentací a evaluací.

Získané způsobilosti

Student ovládá teorii vyučovacího procesu. Orientuje se v aktuálních dokumentech MŠMT a dalších materiálech protřebných pro plánování výuky. Student zvládá připravit tématický plán a časový harnonogram pro vybraný ročník ZŠ podle učebnice Raduga po-novomu 1.

Literatura

Časopisy. Cizí jazyky. Jelínek, Stanislav; Purm, Radko. Didaktika ruského jazyka : Vybrané kapitoly pro posl fak. pedag. 1. vyd. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1991. ISBN 80-7066-373-1.Little, David; Perclová, Radka. Evropské jazykové portfolio : příručka pro učitele a školitele. Praha : Ústav pro informace ve vzdělávání, 2005. ISBN 80-211-0490-2.Slavík, Jan. Hodnocení v současné škole : východiska a nové metody pro praxi. Praha : Portál, 1999. ISBN 80-7178-262-9.Lapid, B.A. Intansifikacija processa obučenija ustnoj reči (puti i prijomy). Moskva, Vysšaja škola, 1970. Průcha, Jan. Multikulturní výchova : teorie-praxe-výzkum. Vyd. 1. Praha : ISV nakladatelství, 2001. ISBN 80-85866-72-2.Skalková, Jarmila. Obecná didaktika. Praha : ISV, 1999. ISBN 80-85866-33-1.Russkij jazyk za rubežom. Společný evropský referenční rámec pro jazyky : jak se učíme jazykům, jak je vyučujeme a jak v jazycích hodnotíme. Olomouc : Univerzita Palackého, 2002. ISBN 80-244-0404-4.Choděra, Radomír; Ries, Lumír. Výuka cizích jazyků : na prahu nového století. null. Ostrava : Ostravská univerzita. Pedagogická fakulta, 1999. ISBN null.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích; prezentace zvoleného učebnicového souboru.

Garant

Mgr. Michaela Pešková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Michaela Pešková, Ph.D.