Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika RJ 4 (KRF / DIDZ4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / DIDZ4 - Didaktika RJ 4, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah: rozbor závěrečné (souvislé) studentské pedagogické praxe - debaty na vybraná témata, výměny zkušeností. Problematika dalšího vzdělávání (a sebevzdělávání) učitelů ruštiny. Mimotřídní a mimoškolní aktivity v rámci výuky ruského jazyka(konverzační soutěže,školní výměny,evropské programy pro děti a mládež. Beseda s učiteli ZŠ a SŠ o problematice těchto akcí. Rozbor souboru ?Pojechali? a ?Raduga po-novomu?, Práce s odbornými jazykovými časopisy.Řešení zásadních problémů z praxe, podrobnější seznámení s třídní dokumentací, s prací třídního učitele, mzdové tabulky, školní a pracovní řády apod. Beseda s učiteli ZŠ a SŠ,učícími ruský jazyk .Problematika dalšího vzdělávání (a sebevzdělávání) učitelů ruštiny- mimotřídní a mimoškolní aktivity v rámci výuky ruského jazyka (specifika vedení jazykového kroužku, umělecké soutěže)- beseda s učiteli ZŠ a SŠ, učícími ruský jazyk.

Získané způsobilosti

Student ovládá didaktickou teorii, orientuje se v didaktických postupech, dokáže postavit vyučovací jednotku, zvládá organizaci vyučovacího procesu.

Literatura

Časopisy. Cizí jazyky. Hendrich, Josef. Didaktika cizích jazyků : Celost. vysokošk. učebnice pro stud. filozof. a pedagog. fakult. 1. vyd. Praha : SPN, 1988. Ries, L. Didaktika ruského jazyka I.,II. (Vyučování jako komunikace, současnost a hra). Ostrava, 1985. Russkij jazyk za rubežom. Choděra, Radomír; Ries, Lumír. Výuka cizích jazyků : na prahu nového století. null. Ostrava : Ostravská univerzita. Pedagogická fakulta, 1999. ISBN null.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích. Prezentace hodnocení a sebehodnocení v ránci souvislé praxe i teoretické přípravy na kurzech didaktiky.

Garant

Mgr. Michaela Pešková, Ph.D.