Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktická cvičení jazyková 2 (KRF / PCR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / PCR2 - Praktická cvičení jazyková 2, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozvíjení řečových dovedností. Tematické zaměření: vybrané okruhy z ruské kultury a historie, cestování, ruská současnost 2: 1.Oslovení v historii ruského jazyka, 2. tradiční ruský oděv, 3. tradiční ruské dopravní prostředky, 4.tradiční ruská řemesla, 5.ruští význační vědci a objevitelé, 6.turistický ruch v RF, 7.lázeňství 8.současná ekonomika apod.Metodika průvodcovství zaměřená na exkurzi po historickém centru města, případně pivovaru.

Získané způsobilosti

Student sí osvojí řečové dovedností s tematickým zaměřením na vybrané okruhy z ruské kultury a historie, cestování a ruskou současnost 2.

Literatura

Anfilov, Mark; Balcar, Milan. Aktivní ekonomická lexika : Rusko-český překladový slovník. 1. vydání. Praha : Vysoká škola ekonomická, 1995. ISBN 80-7079-797-5.Aruťunov, Artem Rubenovič; Lizunov, Vladimir Sergejevič; Parolková, Olga. Česko-ruské ekvivalenty podle témat a situací. Moskva : Russkij jazyk, 1988. Kobzeva, V. Etiket v voprosach i otvetach. Moskva, 2002. Voľskaja, N. P. Možno? Nelzja? : praktičeskij minimum po kuľturnoj adaptacii v russkoj srede. 2-e izd. Moskva : Russkij jazyk. Kursy, 2002. ISBN 5-88337-028-4.Krystýnková, J. Ruská textová cvičebnice. Brno, 1998. Benediková, L., Golikovová, L. a kol. Russkij jazyk v monologach, dialogach i zadanijach. Nitra, 1998. Navrátil, Alois. Ruština pro právníky. 2. rozš. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 1999. ISBN 80-7082-551-0.Bojko, L., Zelenická, E. Těkst i dialog. Nitra, 1998.

Požadavky

Průběžně testy (2-3). Doplňková četba (rozbor textu a práce s ním). Seminární práce.

Garant

Mgr. Milena Rykovská, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Milena Rykovská, Ph.D.PhDr. Jana Sováková, CSc.Doc. Liudmila Valová, CSc.