Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktická cvičení jazyková 3 (KRF / PCR3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / PCR3 - Praktická cvičení jazyková 3, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozvíjení dovedností čtení, psaní, hovor, poslech se zaměřením na: hromadné sdělovací prostředky, ruskou současnost a ekonomiku, bankovní a další služby, úřední styk, orientaci ve městě aj.1. hromadné sdělovací prostředky - definice, klasifikace2. noviny, časopisy v RF (přehled, struktura)3. prezentace novin a časopisů4. stát, vláda, státní moc v RF - struktura, administrativní dělení RF, subjekty RF5. ekonomika RF, podnikání v Rusku6. Obchodní kontakty RF7. bankovnictví v RF, bankovní služby8. platební karty - žádost o vydání, používání karet9. pojišťovací služby10. úřední styk - forma ústní i písemná11. orientace v cizím městě - dopravní prostředky, kulturní akce, služby turistům apod. (dialogy)

Získané způsobilosti

Student prokáže řečové dovednosti se zaměřením na hromadné sdělovací prostředky, orientuje se v problematice ruské současnosti (ekonomika, banka, služby, dovede klást otázky a odpovídat na ně v rámci příslušných témat (dialog)

Literatura

Kobzeva, V. Etiket v voprosach i otvetach. Moskva, 2002. Voľskaja, N. P. Možno? Nelzja? : praktičeskij minimum po kuľturnoj adaptacii v russkoj srede. 2-e izd. Moskva : Russkij jazyk. Kursy, 2002. ISBN 5-88337-028-4.Bogomolov, A. Novosti iz Rossii. Moskva, 2004. ISBN 588337-060-8.Polovnikova, V. a kol. Posobije po leksike dlja zaruběžnych rusistov. Moskva, 1989. Krystýnková, J. Ruská textová cvičebnice. Brno, 1998. Puchaeva, L.S., Olchova, L.N. Russkij jazyk v mire ekonomiky. Moskva, 2002. ISBN 5-86547-195-3.Benediková, L., Golikovová, L. a kol. Russkij jazyk v monologach, dialogach i zadanijach. Nitra, 1998. Bojko, L., Zelenická, E. Těkst i dialog. Nitra, 1998.

Požadavky

Průběžně testy (2-3). Doplňková četba (rozbor textu a práce s ním). Seminární práce.

Garant

Mgr. Milena Rykovská, Ph.D.

Vyučující

Gigla DzhyndzholiiaMgr. Milena Rykovská, Ph.D.Doc. Liudmila Valová, CSc.PhDr. Ema Vyčichlová, CSc.