Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická praxe ZŠ (KRF / PXRJZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / PXRJZ - Pedagogická praxe ZŠ, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student realizuje 10 vyučovacích hodin svého aprobačního předmětu na 2. stupni základní školy / vzhledem k nízkému počtu hodin ruského jazyka na ZŠ praxe probíhá i na SŠ/, student při své praxi aplikuje poznatky a základní dovednosti získané v teoretických předmětech. Na výuku se student připravuje písemně a respektuje pokyny cvičného učitele. Ke každé odučené hodině náleží její rozbor s cvičným učitelem.

Získané způsobilosti

Student zvláda vést hopitační záznam a provést jeho následný rozbor. Student dokáže připravit 10 vyučovacích jednotek a pod vedením cvičného učitele je v praxi realizovat na ZŠ.

Literatura

Rys, Slavomír. Příprava učitele na vyučování. 1. vyd. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1979. Hendrich, Josef. Didaktika cizích jazyků : Celost. vysokošk. učebnice pro stud. filozof. a pedagog. fakult. 1. vyd. Praha : SPN, 1988. Jelínek, Stanislav; Purm, Radko. Didaktika ruského jazyka : Vybrané kapitoly pro posl fak. pedag. 1. vyd. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1991. ISBN 80-7066-373-1.Rys. Hospitace v pedagogické praxi. Šperlová, Miroslava. Metodické poznámky k vyučování ruskému jazyku. 1. vyd. Plzeň : Pedagogická fakulta Západočeské univerzity, 1996. ISBN 80-7082-254-6.Komenský, J. A. Nejnovější metoda jazyků. Vybrané spisy. 3. SPN, Praha, 1964. Veselý, Josef. Problematika vyučování ruštině jako blízce příbuznému jazyku. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1981.

Požadavky

Odučit deset hodin ruského jazyka a odevzdat písemné přípravy (výběrově) didaktikovi ruského jazyka, který uděluje zápočet. Podmínkou získání zápočtu je též doporučení cvičného učitele.

Garant

Mgr. Michaela Pešková, Ph.D.