Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Státní závěrečná zkouška (KRF / SZZRJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRF / SZZRJ - Státní závěrečná zkouška, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Součástí státní závěrečné zkoušky je úspěšná obhajoba diplomové práce (pokud ji student zvolí v oboru RJ) a zkouška ústní.Při ústní zkoušce jsou prověřovány teoretické i praktické znalosti v jednotlivých disciplínách a také jejich aplikace v didaktice RJ.Součástí zkoušky je též fonetický, morfologický, syntaktický a lexikální rozbor současného ruského textu. Posuzuje se také správná artikulace při čtení textu a bude vyžadován jeho adekvátní překlad do češtiny bez pomoci slovníku.Zkouška probíhá v ruštině.

Získané způsobilosti

Úspěšným absolvováním zkoušky studenti prokáží, že jsou schopni identifikovat klíčové poznatky studijního oboru, klást je do vzájemné souvislosti a aplikovat je na řešení reálných problémů.

Literatura

&. Viz literatura k jednotlivým studijním předmětům RJ. &.

Požadavky

Splnění předepsaného počtu kreditů ve stanovené struktuře povinných a povinně volitelných předmětů.Znalost současného ruského jazyka (fonetika, gramatika, lexikologie), znalost dějin ruské literatury a jejich aplikace v didaktice RJ. Součástí zkoušky je všestranný jazykový rozbor současného ruského textu. Posuzuje se též správná ruská výslovnost při čtení textu a překlad do češtiny bez pomoci slovníku.

Garant

PhDr. Jana Sováková, CSc.

Vyučující

PhDr. Jana Sováková, CSc.