Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základní a rytmická gymnastika (KTV / 9RG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 9RG - Základní a rytmická gymnastika, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Struktura a obsah úvodní a průpravné části vyučovací jednotky.2. Názvosloví tělesných cvičení.3. Druhy pohybů.4. Pořadová cvičení.5. Rušná část cvičební hodiny.6. Metodická návaznost cvičení pro správné držení těla.7. Protahovací a posilovací cvičení s ohledem na jednotlivé svalové skupiny, prevence svalových dysbalancí.8. Cvičení jednotlivců a dvojic bez náčiní a s využitím náčiní, či nářadí.9. Koordinační cvičení. Rovnovážná cvičení. Relaxační a uvolňovací cvičení. Dechová cvičení.10. Hudebně pohybové vztahy. Pohybové vyjádření rytmu, tempa, taktu, dynamiky. Nácvik taneční chůze, běhu, skoků a obratů.

Získané způsobilosti

Student vysvětluje základní pojmy z oblasti základní a rytmické gymnastiky a teoretické znalosti aplikuje při jejich realizaci a přihlédnutím na správné držení těla.

Literatura

Bursová, M. Kompenzační cvičení. Praha: Grada,, 2005. Appelt, K. Názvosloví pro cvičitele. Praha : Olympia, 1989. ISBN 80-7033-011-2.Horáková, D., Kostková, J. Rytmická gymnastika. Praha : Olympia, 1990. ISBN 80-7033-030-9.Knížetová, V., Kos, B. Strečink, relaxace, dýchání. Praha : Olympia, 1989. ISBN null.Hájková, Jana; Vejražková, Dobromila. Základní gymnastika : [Určeno] pro posl. Pedag. fak. UK. Praha : Karolinum, 1994. ISBN 80-7066-895-4.

Požadavky

- předvedení povinné sestavy s míčem a sestavy s obručí na hudbu- vlastní tvorba a předvedení sestavy se švihadlem na hudbu

Garant

Mgr. Gabriela Kavalířová, Ph.D.