Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět TD her (KTV / BHZKS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / BHZKS - TD her, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie- vznik a vývoj sportovních her (SH). Rozdělení a charakteristika SH. Struktura sportovního výkonu a jeho diagnostika. Složky sportovní přípravy. Systematika SH. Metodicko-organizační formy při nácviku SH, didaktika SH (didaktické metody, postupy a zásady).

Získané způsobilosti

Student rozumí historickým souvislostem z oblasti vzniku a vývoje různých her v etapách vývoje lidské společnosti. Popíše charakteristiku a rozdělení sportovních her a her vůbec. Vysvětlí strukturu sportovního výkonu a kterak jej lze ovlivňovat. Objasní systematiku sportovních her a ovládá obecné i specifické didaktické zásady, metody a postupy při výuce sportovních her.

Literatura

Dobrý, Lubomír. Didaktika sportovních her : učebnice pro fak. tělesné výchovy a sportu Univ. Karlovy. 2., přeprac. vyd. Praha : SPN, 1988. ISBN null.Dobrý, Lubomír; Semiginovský, Bohdan. Sportovní hry : Výkon a trénink. 1. vyd. Praha : Olympia, 1988. Choutka, Miroslav; Dovalil, Josef. Sportovní trénink. Praha : Olympia, 1991.

Požadavky

Znalost přednesené látky (viz. obsah předmětu).

Garant

Mgr. Pavel Krásný

Vyučující

Mgr. Luboš CharvátMgr. Pavel Krásný