Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rytmická gymnastika 2 (KTV / BRG2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / BRG2 - Rytmická gymnastika 2, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Příklady vedení rušné a průpravné části vyučovací jednotky TV na hudbu.Technika cvičení s náčiním (švihadlo, míč, obruč, kužele, stuha).Vazby prvků s náčiním.Nácvik sestavy s míčem a sestavy s obručí na hudbu.Samostatná tvorba sestavy se švihadlem na hudbu.

Získané způsobilosti

Student:- provede základní manipulaci se švihadlem, míčem a obručí- předvede společně nacvičenou sestavu s míčem a sestavu s obručí na hudbu- ze zásobníku cviků probraných ve výuce vytvoří a předvede sestavu se švihadlem na hudbu- rozpozná různé možnosti sestavení rušné a průpravné části vyučovací jednotky TV na hudbu

Literatura

Malmberg, Eric. Gymnastics fun and games. Champaign, 1999. ISBN 0-88011-710-9 .Jastrjembskaia, Nadejda. Rhythmic gymnastics. Champaign, 1999. ISBN 0-88011-710-9 .Horáková, D., Kostková, J. Rytmická gymnastika. Praha : Olympia, 1990. ISBN 80-7033-030-9.MIHULE, J., ŠŤASTNÁ, D. Rytmická gymnastika. Praha: Karolinum,, 1993.

Požadavky

- předvedení povinné sestavy s míčem a sestavy s obručí na hudbu- vlastní tvorba a předvedení sestavy se švihadlem na hudbu - písemný a grafický záznam sestavy

Garant

Mgr. Gabriela Kavalířová, Ph.D.