Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní masáž (KTV / BSM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / BSM - Sportovní masáž, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvodní lekce - organizace výuky, prostorové, materiální, hygienické předpoklady, základy bezpečnostiMasáž, historie, fyziologické principy, druhy masážeAnatomické a fyziologické předpoklady provádění masážeIndikace a kontraindikace masážeMasážní hmaty - tření, hnětení, roztírání, tepání, chvěníPomocné masážní prostředkyPřehled základních hmatů v jednotlivých krajináchPraktické zvládnutí základních masírovaných oblastí (záda, šíje, horní a dolní končetiny, hrudník a břicho).

Získané způsobilosti

Studenti zvládnou prakticky i teoreticky v základním rozsahu masérské hmaty léčebné a sportovní masáže, budou se orientovat v problematice pomocných masážních prostředků a základních léčebných a manipulativních technik.

Literatura

HOŠKOVÁ, B. Masáž ve sportu. Praha. RIEGEROVÁ, J. Regenerační a sportovní masáže. Olomouc. Veselý, Antonín. Sportovní masáž a automasáž. Praha : Olympia, 1975. Kvapilík, Josef. Sportovní masáž pro každého. Praha :, 1989. Brklová, D. - Hošek, P. Základy sportovní masáže a automasáže. Plzeň, 1993.

Požadavky

Znalost anatomických základů před zahájením praktické výukyPraktické ovládání základních masážních hmatůTeoretické znalosti ověřené testem

Garant

Mgr. Petr Valach, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Věra Knappová, Ph.D.