Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie pohybové rekreace (KTV / BTPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / BTPR - Teorie pohybové rekreace, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pohybová rekreace jako oblast tělesné kultury. Pohybová rekreace ve způsobu života a životním stylu. Životní styl wellness. Pohybová rekreace a kvalita života. Volný čas a pohybová rekreace. Pohybová rekreace a prostředí. Služby v oblasti pohybové rekreace. Pohybová rekreace v prevenci zdraví - základní dokumenty. Zdatnost a zdravotně orientovaná zdatnost v kontextu pohybové rekreace. Pohybová aktivita a obezita. Pohybová aktivita a sportovní zájmy u vybraných skupin populace. Dovolená a cestovní ruch. Instituce zabývající se pohybovou rekreací a sportem u nás a v zahraničí.

Získané způsobilosti

Student zvládne vymezit problematiku pohybové rekreace a dokáže analyzovat současné vývojové trendy pohybové rekreace v současném životě člověka naší společnosti.

Literatura

Novotný,J. Ekonomika sportu. Praha, 2000. Odborná literatura tělesné výchovy a jednotlivých sportů,časopisy. Frömel. Pohybová aktivita a sportovní zájmy mládeže. Olomouc, 1999. Drdácká, B., Hrčka, J. Rekreační tělesná výchova a sport. Slepičková,I. Sport a volný čas. Praha, 2000. Hodaň,B. Tělesná kultura - sociokulturní fenomén: východiska a vztahy. Olomouc, 2000. Serbus, Ladislav. Teorie pohybové rekreace : Vybrané kapitoly. 1. vyd. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1977.

Požadavky

Seminární práce a její prezentace na zvolené téma. Aktuální účast na celorepublikovém šetření pohybové aktivity a inaktivity obyvatel ČR. Využití programu INDARES. com.

Garant

Mgr. Daniela Benešová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Daniela Benešová, Ph.D.