Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika rekreačněpohybových aktivit (KTV / DIPRA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / DIPRA - Didaktika rekreačněpohybových aktivit, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do studia předmětu. Vymezení základních pojmů.2. Pohybová rekreace a její zdravotní význam. Pohybově rekreační programy.3. Psychomotorika. Psychomotorický vývoj jedince a možnosti jeho ovlivňování.4. Druhy rekreačních pohybových aktivit a jejich dopad na jedince z hlediska psychologického.5. Struktura cvičební jednotky.6. Didakticko-organizační formy práce ve cvičební jednotce.7. Rekreačně-pohybové aktivity v přírodě.8. Rekreačně-pohybové aktivity v tělocvičně.9. Speciální pohybové programy ve vztahu k pracovní zátěži.10. Úrazová zábrana při rekreační tělesné výchově a sportu.11. Legislativní zásady při veřejném (školním) organizování rekreační tělesné výchovy a sportu.12. Pohybová rekreace jako prevence nežádoucích závislostí.

Získané způsobilosti

Student vede část cvičební jednotky podle předem zkonzultované přípravy. Odborně diskutuje o dané problematice. Vysvětlí aspekty pohybové rekreace a rizika hypokineze.

Literatura

COOPER, K. H. Aerobný program pro aktivné zdravie. Bratislava, Šport, 1987. SIGMUND, E. Pohybová aktivita dětí a jejich integrace prostřednictvím 60 pohybových her. Slepička, P., Hošek, V., Hátlová, B. Psychologie sportu. Praha: UK, 2006. SLEPIČKOVÁ, I. Sport a volný čas. Blahušová, E. Welness-Fitness.

Požadavky

Vedení části cvičební jednotky.Test z probraného učiva.

Garant

Mgr. Daniela Benešová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Daniela Benešová, Ph.D.