Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a metodika fotbalu (KTV / FOTM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / FOTM - Teorie a metodika fotbalu, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Diagnostické utkání, cvičení pro manipulaci s míčem.2) Rozcvičení před vyučovací nebo tréninkovou jednotkou nebo utkáním, průpravná hra s rozhodováním.3-5) Nácvik a zdokonalování součinnosti dvojic hráčů. Přihrávání v pohybu a zpracování míče, vedení míče a obcházení soupeře, obsazování hráče s míčem a odebírání míče. Řešení herních situací 2:1 a 2:2. Aplikované průpravné hry s rozhodováním.6) Hra brankáře a zdokonalování střelby.7-9) Základní útočné a obranné kombinace, informativně organizace hry v útočných a obranných systémech. Turnaj dvojic.10) Řešení obranné a útočné fáze standardních situací, průpravná hra.11-12) Zdokonalování součinnosti skupin hráčů, utkání s rozhodováním 8:8 až 11:11.

Získané způsobilosti

Studenti si zapamatují základní termíny z teorie a didaktiky fotbalu, uvedou do souvislostí vztah individuálního a týmového herního výkonu a aplikují ve větší složitosti získané fotbalové dovednosti v herní praxi. Při rozhodování rozpoznají nedovolené způsoby hry.

Literatura

Votík, Jaromír. Fotbal : trénink budoucích hvězd. Praha : Grada, 2003. ISBN 80-247-0463-3.Votík, Jaromír. Fotbalová cvičení a hry. Praha : Grada Publishing, 2005. ISBN 80-247-0925-2.Navara, Milan; Buzek, Mario; Ondřej, Oldřich. Kopaná : Teorie a didaktika : Celost. vysokošk. učebnice pro posl. stud. oboru tělesná výchova a sport. null. Praha : SPN, 1986. ISBN null.Votík, Jaromír; Zalabák, Jiří. Trenér fotbalu "C" licence. 2., upr. vyd. Praha : Českomoravský fotbalový svaz, 2003. ISBN 80-7033-782-6.Fajfer Zdeněk. Trenér fotbalu mládeže (6-15let). Praha, 2005. ISBN 80-7033-933-0.

Požadavky

4 zápočtové testy z praxe - fotbalové dovednosti prezentované v řetězcích s větší složitostí a v nepřetržitém herním ději v modifikovaných průpravných hrách. Znalost metodiky nácviku individuálních a skupinových herních činností, základů didaktiky fotbalu a principů řízení a rozhodování utkání. (1 zápočtový test z teorie)

Garant

Doc. PaedDr. Jaromír Votík, CSc.

Vyučující

Doc. PaedDr. Jaromír Votík, CSc.