Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Herní a relaxační formy gymnastiky (KTV / GHR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / GHR - Herní a relaxační formy gymnastiky, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Herní formy gymnastiky:Netradiční formy výuky gymnastiky. Zdokonalování gymnastických dovedností prostřednictvím hry. Motivační aspekty v rušných a průpravných částech hodiny. Využití doplňujícího nářadí a náčiní v gymnastických VJ.1. Zdokonalování gymnastických dovedností prostřednictvím hry.2.-4. Akrobatická cvičení jednotlivců, dvojic a skupin.5.-7. Využití doplňujícího nářadí v gymnastických hodinách.8. Motivační aspekty v rušných a průpravných částech hodiny.9. Překážkové dráhy s využitím gymnastického nářadí.10.Využití gymnastického náčiní pro rozvoj obratnosti.11.Hry a soutěže v hodinách s gymnastickým obsahem.12.-13.Modely kreativně orientovaných vyučovacích jednotek v hodinách s gymnastickým obsahem.2. Relaxační formy gymnastiky:- cvičení zaměřená na protahování jednotlivých svalových skupin- relaxační a uvolňovací cvičení- základy jógy, powerjógy- tvorba bloků a celků protahovacích cvičení

Získané způsobilosti

Studenti: - aplikují znalosti a dovednosti různých druhů gymnastiky ve VJ s herně gymnastickým obsahem - navrhnou 10 her s využitím gymnastických cvičení, nářadí, náčiní a ověří jejich motivační faktor při výuce gymnastiky. - aplikují znalosti relaxačních a protahovacích cvičení do bloků a celků

Literatura

SVATOŇ, V. Bavíme se gymnastikou. Praha: ASPV, 1992. Svatoň, Vratislav. Gymnastika metodicky a hrou : Metodické listy akrobatické a nářaďové gymnastiky pro děti mladšího školního věku. 1. vyd. Olomouc : Hanex, 1992. Bursová,M. Kompenzační cvičení. Praha, 2005. Buzková,K. Strečink. Praha, 2005. Kos, Bohumil. Zábavná cvičení. Praha : Olympia, 1992. ISBN 80-7033-180-1.Krejčík,V. Zdravý život s powerjógou. Praha, 2005.

Požadavky

Didaktický výstup s uplatněním herních prvků ve VJ s gymnastickýcm obsahem. Seminární práce - 10 her s využitím gymnastického náčiní a nářadí. Metodický výstup vedení bloku relaxačních nebo protahovacích cvičení.Seminární práce - písemná příprava vedeného bloku.

Garant

Mgr. Petr Valach, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Valach, Ph.D.