Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Letní výcvikový kurz (KTV / LVK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / LVK - Letní výcvikový kurz, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Interakce, kooperace, horolezectví, nízká a vysoká lana, cykloturistika, turistika, kulturně poznávací činnost, orientace v terénu, orientační běh, tábornické dovednosti, sportovní hry, hry v letní přírodě, bivakování.

Získané způsobilosti

Studenti: - zapamatují si pojmy související s pobytem a pohybovými činnostmi v letní přírodě- sestaví a přizpůsobí možnostem členů družstva trasu pro cyklistický orientační závod bike scorelauf - aplikují teoretické a praktické znalosti pohybových činností v letní přírodě v orientačním závodě, bike scorelaufu a putování- rozpoznají možnost vzniku krizové situace při pohybových aktivitách v letní přírodě a navrhnou její řešení

Literatura

Moser, František. Pěší turistika. 2., dopln. vyd. Praha : Olympia, 1986. Ondřej, O. a kol. Rekreační sporty I. a II. Praha, 1988. Vosátka, Mirko. Tábornická encyklopedie. 1. vyd. Praha : MF, 1985. Nejedlý, Petr; Harmach, Jaromír; Schlanger, Jiří. Táborové paragrafy : Prázdninové tábory. 1. vyd. Praha : Práce, 1993. ISBN 80-208-0267-3.Sýkora, Bohuslav. Turistika a sporty v přírodě : Teorie a didaktika : Celost. vysokošk. učebnice pro posl. stud. oboru tělesná vých. a sport. 1. vyd. Praha : SPN, 1986.

Požadavky

aktivní účast na celém kurzu, absolvování závodu v orientačním běhu v čase do 90 minut, bike scorelaufu a putování v plném rozsahu

Garant

Doc. Ladislav Čepička, Ph.D.