Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Náslechová praxe (KTV / NASPX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / NASPX - Náslechová praxe, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Před vlastní náslechovou praxí proběhne informační setkání s vyučujícím předmětu, na němž studenti obdrží základní instrukce o průběhu praxe, o jejím zaměření, cílech, o způsobu vedení písemné dokumentace dle specifik jednotlivých oborů a rámcových kurikulárních dokumentů. Po ukončení náslechové praxe bude organizováno závěrečné setkání a hodnocení praxí, kde budou studenti reflektovat splnění cílů a záměrů praxe a diskutovat s vyučujícím o možnostech využití získaných poznatků ve svém dalším studiu a předají svůj kvalitativní záznam průběhu výuky jednotlivých hodin náslechové praxe.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni zaznamenat průběh vyučovací hodiny, aktivně se podílet na její analýze a posoudit didaktickou účinnost vyučovacích metod a forem práce.

Požadavky

Aktivní účast na 5 hospitacích a jejich rozboru hodin. Vypracování seminární práce podle "Hledisek rozboru" dle www.ktv.zcu.czStudenti odevzdají za každou hospitovanou hodinu tzv. kvalitativní záznam průběhu hodiny, tj. podrobný popis všech událostí při vyučování (včetně časového průběhu) doprovázený autentickým záznamem.

Garant

Doc. PaedDr. Jaromír Votík, CSc.