Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a didaktika tělesných cvičení 3 (KTV / TDTC3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / TDTC3 - Teorie a didaktika tělesných cvičení 3, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Bloková výuka je zaměřena na praktické využití teoretických znalostí v oblasti TV. Pobyt v přírodě, pohybové hry a činnosti v přírodě. Náslechové a výstupové hodiny TV v mateřské škole. Výstupové hodiny v oblasti volného času - všestranná pohybová průprava předškolních dětí. Příprava a realizace dětského pohybového dopoledne i odpoledne v mateřské škole.

Získané způsobilosti

Vnímat plánování, přípravu a realizaci kreativních pohybových činností jako praktickou pomoc pro systematiku práce učitele v mateřské škole. Používat dovednosti v oblasti pobytu v přírodě ve výukové činnosti. V týmu navrhnout a zrealizovat pohybové dopoledne pro několik mateřských škol.

Literatura

Bartůněk,D. Hry v přírodě s malými dětmi. Praha: Portál, 2001. ISBN 80-7178-539-3.Marcinko,L. Strašidla a pohádkové bytosti. Praha: Portál, 2005. ISBN 80-7178-822-8.&. Viz předměty KTV, metodické příručky. &.

Požadavky

- aktivní účast na přípravě a realizaci pohybového dopoledne pro děti předškolního věku- příprava a realizace pohybových činností v přírodě- příprava a realizace pohybových činností v mateřské škole- vypracování hospitačního záznamu z plavání předškolních dětí- vypracování semestrální práce

Garant

Mgr. Ilona Kolovská

Vyučující

Mgr. Ilona Kolovská