Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělesná výchova 5 (KTV / TV5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / TV5 - Tělesná výchova 5, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky aplikovaných pohybových aktivit.2. Charakteristika různých druhů postižení.3. Legislativní zásady integrace postiženého žáka v součastném školském systému.4. Praktické možnosti integrace postiženého žáka do vyučování tělesné výchovy na 1. stupni ZŠ.5. Individuální potřeby v rámci "jinakosti".6. Pohybová aktivita postižených jedinců a její význam v životě postižených osob.

Získané způsobilosti

Student se orientuje v oblasti aplikovaných pohybových aktivit. Syntetizuje a aplikuje dříve získané znalosti z didaktiky tělesné výchovy, metodiky rozvoje jednotlivých pohybových schopností a pohybových her. Aplikuje teoretické znalosti do vlastní didaktické činnosti v rámci integrace postiženého žáka vzhledem k jeho individuálním potřebám.

Literatura

Kudláček, Martin. Aplikované pohybové aktivity pro osoby s tělesným postižením. 1. vyd. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2007. ISBN 978-80-244-1655-7.Kudláček, Martin. Integrace žáků s tělesným postižením do školní tělesné výchovy. 1. vyd. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2008. ISBN 978-80-244-2053-0.Michalík, Jan. Školská integrace žáků s postižením na základní škole v České republice : výzkumná zpráva. 1. vyd. olomouc : Univerzita Palackého, 2005. ISBN 80-244-1045-1.Srdečný V. Tělesná výchova a sport postižených. Praha ČÚV ČSTV, 1986.

Požadavky

Metodický výstup na zadané téma

Garant

Mgr. Daniela Benešová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Daniela Benešová, Ph.D.