Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělesná výchova dovednostní minimum 2 (KTV / TVDM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / TVDM2 - Tělesná výchova dovednostní minimum 2, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní informace a praktické provedení vybraných pohybových a psychomotorických her se zaměřením na kvalitu pohybu, sociální komunikaci, zrakové a sluchové vnímání, využití netradičního náčiní a nářadí. Seznámení s metodickými postupy při nácviku manipulačních dovedností a jejich praktické osvojení.

Získané způsobilosti

Student dokáže popsat, vysvětlit a demonstrovat soubor pohybových a psychomotorických her. Zároveň bude schopen realizovat pohybové hry a hravá a zábavná cvičení v procesu a prostředí předškolní výchovy. Student dokáže bezchybně provést ukázku manipulačních dovedností a zařadí vhodná průpravná cvičení na jejich zdokonalení.

Literatura

Adamírová, J. Hravá a zábavná výchova pohybem : Základy psychomotoriky. Praha : Unie zdravotní tělesné výchovy, 1995. Dvořáková,H. Tělesná výchova v rámcovém programu. Základní motorika. Praha, 2001. Borová, B. Cvičíme s malými dětmi : náměty pro rozvoj pohybových dovedností dětí od 3 do 8 let. Vyd. 1. Praha : Portál, 1998. ISBN 80-7178-223-8.Trojanová, D. a Rusnoková, L. Hravě v psychomotorice. Plzeň PC, 1994. Rubáš, K. Pohybové hry. Plzeň : Vydavatelství Západočeské univerzity, 1997. ISBN 80-7082-371-2.Mazal, F.a Chlopková, J. Pohybové pohádky předškoláků. 1. vyd. Olomouc : Hanex, 1994. ISBN 80-85783-04-05.Volfová,H., Kolovská,I. Předškoláci v pohybu 1. Praha, 2008. Volfová,H., Kolovská,I. Předškoláci v pohybu 2. Praha, 2009. Volfová,H., Kolovská,I. Předškoláci v pohybu 3. Praha, 2011. Blahutková, M. a Koubová, J. Psychomotorika aneb prožitek z pohybu. Brno CDVU MU, 1995. Hanšpachová, J. Veselé hry s malými dětmi : [náměty k rozvoji smyslu pro humor dětí od 2 let]. 1. vyd. Praha : Portál, 1999. ISBN 80-7178-335-8.

Požadavky

Zásobník psychomotorických her či zábavných cvičení v rozsahu probíraného učiva.Průběžné skupinové metodické výstupy + písemná příprava (popis, zaměření, organizace, pomůcky, modifikace). Splnění praktických zápočtových požadavků.

Garant

Mgr. Gabriela Kavalířová, Ph.D.