Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy didaktiky TV1 (KTV / ZDTV1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / ZDTV1 - Základy didaktiky TV1, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Názvosloví tělesných cvičení. Grafické znázornění cvičebních poloh. Individuálně optimální držení těla,základní polohy. Struktura a obsah rušné a průpravné části cvičební jednotky. Pohybová intervence na korekci kvality držení těla. Cvičení pro individuálně optimální držení těla s ohledem na možnosti vzniku svalové dysbalance a chybných hybných stereotypů. Zásobník cvičení uvolňovacích, protahovacích a posilovacích bez náčiní i s náčiním. Cvičení zpevňovací a balanční. Zásady kondičního cvičení s ohledem na zdravotně orientovanou zdatnost.

Získané způsobilosti

Student/ka aktivně používá názvosloví tělesných cvičení, osvojí si a popíše individuálně optimální držení těla, osvojí si didaktické zásady analytického cvičení vedoucí k uvědomování si držení jednotlivých segmentů těla a jeho celku (hluboký stabilizační systém páteře, neutrální poloha pánve, centrace kloubů). Metodicky správně sestaví rušnou a průpravnou část cvičební jednotky bez náčiní i s náčiním.

Literatura

Kabelíková, K., Vávrová, M. Cvičení k obnovení a udržování svalové rovnováhy. Praha : Grada, 1997. ISBN 80-7169-384-7.Krištofič, J. Gymnastika pro zdravotní a kondiční účely. Praha, 2004. Bursová, M. Kompenzační cvičení . Praha, 2005. Appelt, K. Názvosloví pro cvičitele. Praha: Olympia, 1989. www.tv1.ktv-plzen.cz. www.tv3.ktv-plzen.cz.

Požadavky

Písemný zápočtový test s 75% úspěšností.Praktické a teoretické zvládnutí průběžných a závěrečných kontrolních cviků.Samostatné vedení rušné části cvičební jednotky.

Garant

Doc. Ladislav Čepička, Ph.D.

Vyučující

Doc. Ladislav Čepička, Ph.D.