Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačem podporovaná výuka (KVD / 9PPV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVD / 9PPV - Počítačem podporovaná výuka, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem předmětu je získání základního přehledu o možnostech vyžití počítače ve vzdělávacím procesu. Historický vývoj užití počítačových systémů ve vzdělávání a současné tendence. Analýza možností využití multimediálního počítače pro výuku. Typologie výukových programů. Projekt vyučování s výukovým programem. Obsah a struktura výukového dialogu, pedagogické. a formální požadavky na scénář výukového programu, metodiky zápisu scénáře. Tvorba podnětových a odezvových obrazovek (základní principy tvorby a uspořádání textových a obrazových informací obrazovky včetně dynamických audiovizuálních sekvencí). Ergonomie práce s počítačem. Ukázky výukových prezentací a jejich didaktická analýza. Tvorba výukové prezentace v prostředí programu Power Point.

Literatura

Kulič, Václav. Člověk-učení-automat. Praha : SPN, 1989. ISBN 80-04-23845-9.Magera, Ivo. Microsoft PowerPoint 2000 CZ : základní příručka. Praha : Computer Press, 1999. ISBN 80-7226-223-8.Mazák E. Počítačová výuka. ČVUT, 1991. Jandová, Lada. Počítačová výuka : Zásady tvorby výukových programů. Plzeň : Západočeská univerzita. Pedagogická fakulta, 1995. ISBN 80-7043-147-4.Kouba, Luděk. Technické systémy ve výuce : Skripta pro posl. pedagogické fak. Univ. Karlovy. Praha : Karolinum, 1992. ISBN 80-7066-604-8.Brdička B. Učení s počítačem. UK Praha PřF, 1996. Mašek, Jan. Základní etapy vývoje a tendence použití výpočetní techniky ve vyučování. Sborník katedry výpočetní a didaktické techniky IS. 1998. Mašek, Jan. Základy tvorby audiovizuálního pořadu a fotografie. Plzeň : Západočeská univerzita, 2000. ISBN 80-7082-608-8.

Požadavky

Didaktický test. Seminární práce. Zhotovení výukové prezentace v prostředí programu Power Point na zvolené téma.

Garant

Mgr. Zbyněk Filipi, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zbyněk Filipi, Ph.D.