Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Číslicové prvky a systémy (KVD / ČPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVD / ČPS - Číslicové prvky a systémy, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Logické členy. Číslicové obvody. Stupně integrace. Klopné obvody. Čítače a registry. Dekodéry. Multi a demultiplexery. Polovodičové paměti. Kombinační a sekvenční logické obvody. Na cvičeních probíhá počítačová simulace chování vybraných číslicových prvků a systémů včetně návrhu zadaných logických obvodů. Didaktické zásady výuky vybraných tematických celků.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni analyzovat zapojení s vybranými číslicovými elektronickými prvky a navrhnout kombinační logický obvod několika způsoby. Umí ověřit chování číslicového obvodu v simulačním programu.

Literatura

Pinker, Jiří. Číslicová elektronika. Plzeň : Vys. škola strojní a elektrotechn., 1980. Pinker, Jiří; Georgiev, Vjačeslav. Číslicové elektronické systémy : Určeno posl. 3.-5. roč. fak. elektrotechn. 1. vyd. Plzeň : Vys. škola strojní a elektrotechn., 1988. Matoušek, D. Číslicová technika. null. BEN-technická literatura, 2002. ISBN null.Antošová, Marcela; Davídek, Vratislav. Číslicová technika. 1. vyd, dotisk. České Budějovice : Kopp, 2004. ISBN 80-7232-207-9.Juránek, Antonín. MultiSIM - elektronická laboratoř na PC : schémata a zapojení. 1. vyd. Praha : BEN - technická literatura, 2008. ISBN 978-80-7300-194-0.Bernard, Jean-Michel; Hugon, Jean; Le Corvec, Robert. Od logických obvodů k mikroprocesorům. 1. vyd. Praha : SNTL, 1986.

Požadavky

Odsimulované a odevzdané všechny zadané příklady.Zkouška je písemná a ústní. Ústní zkouška následuje po úspěšné písemné části.

Garant

Ing. Petr Michalík, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Michalík, Ph.D.