Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačem podporovaná výuka 2 (KVD / PPV2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVD / PPV2 - Počítačem podporovaná výuka 2, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Didaktické zásady výuky vybraných tematických celků. Různorodá počítačová podpora výuky jednotlivých vzdělávacích oblastí a průřezových témat. Didaktická analýza multimediálních výukových programů.

Získané způsobilosti

Student zdůvodní na základě analýzy výběr témat a prostředků pro tvorbu jednotlivých počítačových podpor výuky odpovídajících stupni jeho studijního programu.Student využije software určený pro tvorbu pojmových map k vytvoření jejich souboru, kterým rozvine výuku určené vzdělávací oblasti.Student projde celý proces tvorby výukového programu pro podporu výuky aprobačního předmětu včetně završení v podobě konečného produktu.Student navrhne kritéria hodnocení multimediálního výukového programu a předvede jejich využití.Student představí v moderované prezentaci své podpory pro výuku.

Literatura

Mašek, Jan; Michalík, Petr; Vrbík, Václav. Otevřené technologie ve výuce. Plzeň : Západočeská univerzita, 2004. ISBN 80-7043-254-3.Jandová, Lada. Počítačová výuka : Zásady tvorby výukových programů. Plzeň : Západočeská univerzita. Pedagogická fakulta, 1995. ISBN 80-7043-147-4.http://it.pedf.cuni.cz/~bobr/role/http://it.pedf.cuni.cz/~bobr/ucspoc/index.htmlFialová I. Didaktický SW a evaluace jeho kvality. In: Didaktická technologie - sborník vědeckovýzkumných a metod. Prací. Karolinum, 1994. Manuál autorského systému Authorware. Mazák E. Počítačová výuka. ČVUT, 1991. Mazák E. Posuzování a hodnocení počítačových výukových programů. ÚŠI. Praha, 1989. Byčkovský, Petr. Základy měření výsledků výuky : Tvorba didaktického testu : Určeno pro stud. doplňkového pedagog. studia učitelů odb. předmětů stř. škol. 1. vyd. Praha : ČVUT, 1982. Mašek, Jan. Základy tvorby audiovizuálního pořadu a fotografie. Plzeň : Západočeská univerzita, 2000. ISBN 80-7082-608-8.

Požadavky

Zápočet i zkouška se budou odvíjet dle počtu získaných bodů za splnění předepsaných úkolů (soubor pojmových map a výukový program) v předepsaných termínech.

Garant

Mgr. Zbyněk Filipi, Ph.D.