Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Galerijní animace (KVK / 9GA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVK / 9GA - Galerijní animace, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Co jsou to galerijní animace.Typologie a metodika galerijních animací.Uplatňování prvků a principů pedagogického konstruktivismu a zážitkové pedagogiky v galerijních animacích.Galerijní animace a artefiletika.Koncipování galerijních animací ve vazbě na Rámcový vzdělávací program.Příprava galerijní animace a její formy.Realizace animace.Dokumentace animací a její zpracování.Využití dokumentace v reflexi a evaluaci.

Získané způsobilosti

Studující- rozumí problematice galerijních animací,- je schopen připravit a realizovat galerijní animaci,- je schopen koncipovat program galerijní animace ve vazbě na RVP,- je schopen koncipovat program animace na bázi pedagogického konstruktivismu, zážitkové pedagogiky a artefiletiky,- prokazuje schopnost reflexe a sebereflexe,- je schopen závěry z reflexe verbálně formulovat a vyjádřit v písemné formě.

Literatura

Horáček, Radek. Galerijní animace a zprostředkování umění : poslání, možnosti a podoby seznamování veřejnosti se soudobým výtvarným uměním prostřednictvím aktivizujících programů na výstavách. [Brno] : CERM, 1998. ISBN 80-7204-084-7.Brabcová, Alexandra. Brána muzea otevřená : [průvodce na cestě muzea k lidem a lidí do muzea]. Náchod : Juko, 2003. ISBN 80-86213-28-5.Programy pro školy a zájmové skupiny ve stálých expozicích Národní galerie v Praze. Praha: Národní galerie v Praze, 2007. ISBN ISBN 80-7035-351-.Slavík, Jan. Umění zážitku, zážitek umění. 1. díl : teorie a praxe artefiletiky. V Praze : Univerzita Karlova-Pedagogická fakulta, 2001. ISBN 80-7290-066-8.SLAVÍK, J., WAWROSZ, P. Umění zážitku, zážitek umění. 2. díl : teorie a praxe artefiletiky. Praha : Univerzita Karlova-Pedagogická fakulta, 2004. ISBN 80-7290-130-3. Horáček, Radek. V dialogu s uměním. Metodický materiál určený učitelům výtvarné výchovy a studentům výtvarných oborů středních a vysokých škol. Brno: Masarykova univerzita-Pedagogická fakulta, 1994.

Požadavky

Absolvování "náslechu" galerijní animace. Pořízení a metodické zpracování pozorovacího záznamu z náslechu. Samostudium doporučené literatury. Realizace jedné galerijní animace v časové dotaci minimálně dvou vyučovacích hodin (2 x 45 minut). Písemné vypracování optimálního scénáře s tabulkou vazeb na RVP. Pořízení videodokumentace. Zpracování pracovního videozáznamu do podoby cca 20 minutového metodického snímku. Vypracování reflexivní zprávy.

Garant

Doc. PaedDr. Jan Slavík, CSc.