Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář 2 (KVK / DS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVK / DS2 - Diplomový seminář 2, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu vyplývá z tématu a problematiky diplomového úkolu. Týká se znalostí a kompetencí vztažených k podstatným stránkám tématu, k jeho odbornému kontextu, k jeho souvislostem kulturním, společenským, aplikačním, příp. osobním, motivačním a hodnotovým.

Získané způsobilosti

1. zná požadované prostředky (metody nebo techniky) činnosti a ovládá terminologii, která mu umožňuje tyto prostředky klasifikovat, porovnávat a vybírat s ohledem na potřeby diplomového úkolu 2. vysvětluje obsah pojmů v souvislosti s diplomovým úkolem logicky v poznávacích souvislostech oboru a v požadovaném širším mezioborovém či filozofickém kontextu 3. odborné pojmy, resp. kritéria používá při analýze, interpretaci, výkladu, usuzování a hodnocení, které se týká tématu a předmětu jeho diplomového úkolu 4. posuzuje průběh své práce na diplomovém úkolu, plánuje její etapy s přiměřeným odhadem na jejich průběžné plnění, odhadne vznikající problémy a řeší je včas a efektivně 5. respektuje obsahové a formální požadavky na kvalitu diplomové práce, přitom zohledňuje jak celek, tak detaily své práce

Literatura

Literatura je upřesněna v zadání diplomového úkolu.

Požadavky

Předpokladem pro získání zápočtu je:1/ účast na úvodním semináři - - termín bude upřesněn 2/ vypracování harmonogramu práce na diplomovém úkolu včetně orientačního počtu a termínů konzultací (minimum jsou 4 konzultace, pokud vedoucí práce nestanoví vyšší počet konzultací - viz upřesněné požadavky za jednotlivé vedoucí práce níže.)3/ dodržení harmonogramu s maximální tolerancí 14dnů.Textová část kvalifikační práce bude obsahovat:1) didaktickou část - konkrétní návrhy využití tématu DP v didaktické oblasti upřesnění 2) analýzu uplatněných obrazných prostředků v tvůrčím procesu a ve výsledné výtvarné práci v umělecko kulturním kontextu a ve vztahu k zvolenému tématu Počet povinných konzultací může být vedoucím práce zvýšen, pokud si to vyžádá průběh řešení úkolu.Poláček Stanislav, MgA. et Mgr. Požadavky na studenta: není-li třeba jinak, - bude v pravidelných intervalech docházet na konzultace (absolvuje minimálně šest konzultací) na něž přijde připraven (zorientován v problematice a s myšlenkově jasně formulovanými východisky) - při každém setkání předloží několik návrhů řešení každého úkolu, výsledkem diskuse bude nosný výtvarný záměr před samostatnou realizací úkolu nebo kvantitativní posun ve vývoji závěrečné práce.Zikmundová Vladimíra, Ph.Dr., Ph.D.V průběhu semestru student absolvuje minimálně 4 konzultace s vedoucí práce nad obsahem bakalářské/diplomové práce. Tyto konzultace budou v semestru víceméně rovnoměrně rozloženy tak, aby byla zajištěna průběžná kontrola přípravy a dílčích výstupů. Na termínu konzultace se student domlouvá s vedoucí práce v dostatečném předstihu a pokud možno respektuje navržený čas (viz konzultační hodiny vyučující). Student bude od začátku práce aktivně propojovat praktické činnosti s jejich teoretickou reflexí, pokud je praktický výstup předmětem zpracování.

Garant

Doc. PaedDr. Jan Slavík, CSc.

Vyučující

PhDr. Martina KomzákováMgr. Jindřich Lukavský, Ph.D.PhDr. Jan Mašek, Ph.D.PaedDr. Rudolf Podlipský, Ph.D.MgA. Mgr. Stanislav PoláčekMgr. Naděžda PotůčkováDoc. PaedDr. Jan Slavík, CSc.Mgr. Jan SoučekPhDr. Věra Uhl Skřivanová, Ph.D.Doc. PhDr. Jaroslav Vančát, Ph.D.PhDr. Vladimíra Zikmundová, Ph.D.