Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Grafika (KVK / GR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVK / GR - Grafika, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. úvodní hodina, poučení o bezpečnosti práce, vymezení obsahu předmětu, úvod do problematiky tisku, nástrojů a používaných materiálů. Vysvětlení vztahu grafických disciplin a proporčního vztahu současné pozice grafických disciplin k polygrafické praxi.2. příprava na realizaci semestrálního projektu3. realizace semestrálního projektu knihtisk4. realizace semestrálního projektu knihtisk5. realizace semestrálního projektu hlubotisk.6. realizace semestrálního projektu hlubotisk.7. realizace semestrálního projektu hlubotisk.8. realizace semestrálního projektu chemický tisk9. realizace semestrálního projektu.chemický tisk10. realizace semestrálního projektu šablonový tisk11. realizace semestrálního projektu.šablonový tisk12. lepení knihy13. závěrečná hodina.

Získané způsobilosti

1. student poznává historická fakta týkající se konkrétně vývoje polygrafických disciplín,2. díky těmto znalostem lépe a do hloubky porozumí pozici těchto disciplín v historickém kontextu a v souvislostech dalších uměleckých prostředků vyjádření,3. student se seznamuje s oborovou terminologií a je schopen ji využívat v praxi4. v průběhu seminářů se seznámí prostřednictvím demonstrace vyučujícího a osobně prováděných praktických cvičení se základními grafickými technikami,5. výsledky praktických cvičení uspořádává do souboru grafických tisků, při jeho kompletaci si uvědomuje rozdílný potenciál jednotlivých grafických postupů a dosahovaných výsledků,6. po absolvování seminářů dokáže z grafických tisků identifikovat pracovní postupy, jimiž byly vytvořeny, 7. student je po absolvování kurzu schopen optimálně vybrat a užít základní grafické principy pro řešení výtvarného problému

Literatura

Tetiva, Vlastimil. Česká kresba 20. století ze Sbírek Alšovy jihočeské galerie : Katalog výstavy, Hluboká nad Vltavou, květen-září 1984. Hluboká nad Vltavou : Alšova jihočeská galerie, 1984. Tetiva, Vlastimil. České umění 20. stol. 20. KATALOGY VÝSTAV SOUČ. VÝTV. UMĚLCŮ. Jůna, L. Lept a příbuzné techniky. MONOGRAFIE VÝTV. UMĚLCŮ 19. A 20. STOL. Marco, Jindřich. O grafice. Praha : Mladá fronta, 1981. Rambousek, Jan. Slovník a receptář malíře-grafika. 1. vyd. Praha : Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a umění, 1954. Krejča, Aleš. Techniky grafického umění : Průvodce pracovními postupy a dějinami originální tiskové grafiky. Praha : Artia, 1981.

Požadavky

1. aktivní účast na seminářích2. účast na seminářích min. 80%3. realizace praktických cvičení v rozsahu odpovídajícímu zadání

Garant

Doc. akad. mal. Jiří Kornatovský