Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozšiřující malba (KVK / MAR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVK / MAR - Rozšiřující malba, Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Individuální programy po stránce technologické i tématické.Obsah předmětu je směrován na netradiční volnou malířskou tvorbu využívající kombinovaných technik / propojování malby s kresbou,koláže,asambláže, prostorové objekty apod./ Nabízí možnost vyzkoušet si způsoby a pracovní postupy s různými pomocnými materiály /sádra, tmely,plast, textil apod./, ověřit si jejich formální možnosti a obsahové nosnosti . Možné je si vybrat buď volnou malbu nebo ilustraci k zvolené literatuře.

Získané způsobilosti

1. student musí prokázat zvládnutí technického provedení2. vlastní realizace bude odpovídajícím způsobem korespondovat formou a zvolenou technikou se zadaným tématem3. práci budou tvořit barevné varianty využívající různých pomocných materiálů4. finální práci bude představovat formálně jednotný celek5. Student prokáže nabyté dovednosti ve volné malbě nebo v ilustrační tvorbě

Literatura

Čapek, Josef. Co má člověk z umění a jiné úvahy o umění z let 1911-1937. V Praze : Výtvarný odbor Umělecké besedy, 1946. Zhoř, Igor. Člověk a výtvarné umění. Praha : Orbis, 1963. Zykmundová, Anna. Díváme se na obrazy. Praha : Nakladatelství československých výtvarných umělců, 1956. Langer kožený. Malířské povídky. Čs. spis, 1966. COPPLESTONE TREWIN. Moderní umění. SNKLU,, 1965. Ochrymčuk. Návštěva mezi obrazy. SPN, 1973. Kramář, Vincenc; Hobzek, Josef; Brunclík, Josef. O obrazech a galeriích. Praha : Odeon, 1983. Losos, Ludvík. Techniky malby. Vyd. 2. Praha : Aventinum, 1995. ISBN 80-85277-46-8.KUPKA F. Tvoření v umění výtvarném. Lynton: Umění 19. Míčko, Miroslav. Umění nebo život : Rozhovory a vyznání. Praha : Národní práce, 1944.

Požadavky

1. V pravidelných intervalech absolovat 6 konzultací.2. Leporelo (10 stran včetně titulní a odevzdání makety).3. Ilustrace (20 ilustrací + obálka a předsádka) zapaspartované na 5 paspartách B1.4. Komiks (12 stran A4 + odevzdání makety).5. Zaslání portfolia na www.artfolio.kvk.zcu.cz .

Garant

Doc. PhDr. Jaroslav Vančát, Ph.D.