Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční právo 2 (KFP / FP2N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFP / FP2N - Finanční právo 2, Fakulta právnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní daňověprávní instituty2. Správa daní, poplatků a cel3. Přímé daně4. Nepřímé daně5. Poplatky6. Cla a celní řízení7. Smlouvy o zamezení dvojího zdanění

Získané způsobilosti

Student porozumí odborné daňové terminologii, osvojí si základní daňové principy, pochopí význam daňové problematiky pro stát, popíše základní daňověprávní instituty, posoudí současnou úlohu daňových vztahů, identifikuje a vymezí silná a slabá místa současného daňovělegislativního vývoje, aplikuje poznatky na běžné modelové situace, bude schopen jednat a nalézat řešení v souladu s legislativou ČR (EU), zhodnotí, zdůvodní a posoudí zvolená řešení v souladu s právním rámcem ČR (EU).

Literatura

Jánošíková, Petra a kolektiv. Daňové právo de lege lata. Plzeň, 2014. Jánošíková Petra, Mrkývka Petr, Tomažič Ivan. Finanční a daňové právo. Plzeň, 2009. Vybíral, Roman a kolektiv. Praktikum Finanční právo. Plzeň: Aleš Čeněk, 2014. Bakeš, Milan. Finanční právo. 4., aktualiz. vyd. Praha : C.H.Beck, 2006. ISBN 80-7179-431-7.Outlá, Anna. Veřejnoprávní aspekty podnikání. Plzeň : Aleš Čeněk, 2012. ISBN 978-80-7380-426-8.

Požadavky

Znalosti FP1N a FP2Nzápočtový test (požadavek 70% úspěšnosti)ústní zkuška

Garant

JUDr. Petra Jánošíková, Ph.D.

Vyučující

JUDr. et Mgr. Silvie AnderlováJUDr. Petra Jánošíková, Ph.D.Ing. Josef Nocar