Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční právo pro Veřejnou správu 1 (KFP / FPVN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFP / FPVN1 - Finanční právo pro Veřejnou správu 1, Fakulta právnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Základní finančněprávní instituty2.Veřejnoprávní aspekty finančních institucí3.Rozpočtové právo4.Fondovní hospodaření5.Financování vybraných sektorů veřejné správy6.Měnové právo7.Základy veřejného bankovního a pojišťovacího práva8.Finanční kontrola

Získané způsobilosti

Student porozumí odborné finančněprávní terminologii, osvojí si základní finančněprávní principy ve Veřejné správě, pochopí význam vědního oboru Finanční právo v hospodářství státu, popíše základní finančněprávní instituty, posoudí současnou úlohu finančních vztahů, identifikuje a vymezí silná a slabá místa současného finančního vývoje Veřejné správy, aplikuje poznatky na modelové situace v oblasti hospodářství státu, bude schopen jednat a nalézat řešení v souladu s finančněprávními principy, zhodnotí, zdůvodní a posoudí zvolená řešení v souladu s právním rámcem ČR (EU) a vyvodí všeobecné závěry.

Literatura

Jánošíková, Petra a kolektiv. Daňové právo de lege lata. Plzeň, 2014. Jánošíková, Petra,; Mrkývka, Petr,; Tomažič, Ivan. Finanční a daňové právo. Plzeň Aleš Čeněk, 2009. ISBN 978-80-7380-155-7.Vybíral Roman a kolektiv. Praktikum FInanční právo. Plzeň, 2014. Bakeš Milan a kol. Finanční právo. Praha, 2012. ISBN 978-80-7400-440.

Požadavky

Písemný test (požadavek 70% úspěšnosti).

Garant

JUDr. Petra Jánošíková, Ph.D.

Vyučující

JUDr. et Mgr. Silvie AnderlováJUDr. Petra Jánošíková, Ph.D.Ing. Josef Nocar