Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční právo pro Veřejnou správu I. (KFP / FPVS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFP / FPVS1 - Finanční právo pro Veřejnou správu I., Fakulta právnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Základní finančněprávní instituty2.Veřejnoprávní aspekty finančních institucí3.Rozpočtová politika a rozpočtové právo4.Fondovní hospodaření5.Financování vybraných sektorů veřejné správy6.Měnové právo7.Základy veřejného bankovního a pojišťovacího práva8.Finanční kontrola

Získané způsobilosti

Student porozumí odborné finančněprávní terminologii, osvojí si základní finančněprávní principy ve Veřejné správě, pochopí význam vědního oboru Finanční právo v hospodářství státu, popíše základní finančněprávní instituty, posoudí současnou úlohu finančních vztahů, identifikuje a vymezí silná a slabá místa současného finančního vývoje Veřejné správy, aplikuje poznatky na modelové situace v oblasti hospodářství státu, bude schopen jednat a nalézat řešení v souladu s finančněprávními principy, zhodnotí, zdůvodní a posoudí zvolená řešení v souladu s právním rámcem ČR (EU) a vyvodí všeobecné závěry.

Literatura

Jánošíková, Petra a kolektiv. Daňové právo de lege lata. Plzeň, 2014. Jánošíková Petra, Mrkývka Petr, Tomažič Ivan. Finanční a daňové právo. Plzeň, 2009. Vybíral, Roman a kolektiv. Praktikum Finanční právo. Plzeň: Aleš Čeněk, 2014. Bakeš, Milan. Finanční právo. 4., aktualiz. vyd. Praha : C.H.Beck, 2006. ISBN 80-7179-431-7.

Požadavky

zápočtový test (požadavek 70% úspěšnosti)

Garant

JUDr. Petra Jánošíková, Ph.D.

Vyučující

JUDr. et Mgr. Silvie AnderlováJUDr. Petra Jánošíková, Ph.D.Ing. Josef Nocar