Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právní nauky (KFP / PNE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFP / PNE - Právní nauky, Fakulta právnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Základní právní pojmy- Právní řád ČR a legislativní proces- Ústavní pořádek ČR- Zdravotnické právo a systém zdravotní péče v ČR- Základy pracovního a rodinného práva- Základy trestního práva- Odpovědnost za škodu ve zdravotnictví- Ochrana osobnosti a osobních údajů

Získané způsobilosti

Student popíše a charakterizuje základní právní instituty, bude schopen aplikovat poznatky na modelové situace ve zdravotnictví, bude schopen jednat a nalézat řešení v souladu s právními principy, zhodnotí, zdůvodní a posoudí zvolená řešení v souladu s právním rámcem ČR.Student pochopí zodpovědnost zdravotnického pracovníka při výkonu povolání.

Literatura

Prudil, Lukáš. Právo pro zdravotnické pracovníky. Praha: Leges, 2014. Sovová, Olga. Zdravotnická praxe a právo : praktická příručka. Vyd. 1. Praha : Leges, 2011. ISBN 978-80-87212-72-1.Spirit Michal a kolektiv. Základy práva pro neprávníky. ISBN 978-80-7380-391-9.Suk Milan, Šíma Alexandr. Základy práva pro střední a vyšší odborné školy. ISBN 978-80-7179-343-4.

Požadavky

Ústní zkouška

Garant

JUDr. Petra Jánošíková, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Petra Jánošíková, Ph.D.