Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané otázky zákazu diskriminace (KPO / DIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPO / DIS - Vybrané otázky zákazu diskriminace, Fakulta právnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vstupní zjišťovací dotazníkZákladní terminologie z oblasti zákazu diskriminaceSpolečensko-historické souvislosti zákazu diskriminaceMezinárodní dokumenty zakotvující požadavky na rovnost a zákaz diskriminaceRovnost a zákaz diskriminace v právu EURozbor právní úpravy rovnosti v mezinárodním a unijním právuKlíčová judikaturaÚprava rovnosti a zákazu diskriminace v právním řádu ČRAntidiskriminační zákonSimulované případy dle vybraných diskriminačních důvodůPrezentace řešeníNáměty de lege ferenda

Získané způsobilosti

Studenti: - si zapamatují odborné termíny,- identifikují a analyzují příčiny vedoucí k diskriminačnímu jednání,- srovnají jednotlivé důvody diskriminace,- zhodnotí význam antidiskriminačního zákona,- predikují další vývoj v oblasti boje s diskriminací.

Literatura

Antidiskriminační zákon. Boučková, P., Havelková, B., Koldinská, K., Kühn, Z., Kühnová, E., Whelanová, M. Antidiskriminační zákon. Komentář. Praha: C.H.Beck, 2010. ISBN 978-80-7400-315-8.Primární a sekundární legislativa Evropského společenství. Bobek, Michal,; Boučková, Pavla; Kühn, Zdeněk. Rovnost a diskriminace. 1. vyd. V Praze : C.H. Beck, 2007. ISBN 978-80-7179-584-1.Ústava ČR, Listina základních práv a svobod.

Požadavky

- aktivní přístup- schopnost samostudia

Garant

JUDr. Anna Outlá