Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Internetové a počítačové právo (KPP / IPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / IPP - Internetové a počítačové právo, Fakulta právnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět se zabývá zejména právními vztahy vznikajících pri užívání počítačové sítě Internet, zejména pak při obchodování (např. uzavíráním smluv na Internetu, problematikou peer to peer sítí, apod.), ochranou domén a doménových jmen. Stranou pak nezůstávají ani podstatné otázky ochrany autorských děl zpřístupněných prostřednictvím Internetu, ochrany osobních údajů a dat, jakož i určení rozhodného prává na Internetu (včetně problematiky sudiště). Při výuce bude kladen důraz zejména na odpovědnostní aspekty a problematiku dokazování právních skutečností souvisejících s Internetem. V rámci výuky budou též analyzovány příslušné směrnice ES a související zahraniční a mezinárodní normy. Základní znalost souvisejích oborů, zejména pak práva občanského a obchodního je nezbytná.

Získané způsobilosti

Student se seznámí s podstatnými otázkami ochrany autorských děl zpřístupněných prostřednictvím Internetu, ochranou osobních údajů a dat, jakož i určením rozhodného prává na Internetu (včetně problematiky sudiště). Při výuce bude kladen důraz zejména na odpovědnostní aspekty a problematiku dokazování právních skutečností souvisejících s Internetem. V rámci výuky budou též analyzovány příslušné směrnice ES a související zahraniční a mezinárodní normy.Při výuce bude kladen důraz zejména na odpovědnostní aspekty a problematiku dokazování právních skutečností souvisejících s Internetem. V rámci výuky budou též analyzovány příslušné směrnice ES a související zahraniční a mezinárodní normy.

Literatura

Přemysl Raban, Marie Moravcová, a kolektiv .eu domain name .eu doména. C. H. Beck, Praha, 2006. ISBN 80-7179-525-9.Čermák, Jiří. Internet a autorské právo. 2., aktualiz. a rozš. vyd. Praha : Linde, 2003. ISBN 80-7201-423-4.

Požadavky

Předmět je zakončen ústní zkouškou.

Garant

JUDr. Martin Janák