Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vnitřní správa (KSP / VNS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSP / VNS - Vnitřní správa, Fakulta právnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět podává podrobnější informace o základních pojmech, historickém vývoji a základních institutech právní úpravy- občanských průkazů,- cestovních dokladů,- státního občanství,- matrik,- evidence obyvatel,- rodného čísla, a- trvalého pobytu.

Získané způsobilosti

Studenti- si osvojí základní terminologii z úseku vnitřní správy,- získají přehled pramenů práva z dané oblasti,- jsou schopni orientovat se v právní úpravě vnitřní správy a aplikovat základní právní předpisy.

Literatura

Jurníková, Jana. Správní právo : zvláštní část. 5., dopl. vyd. Brno : Masarykova univerzita, 2004. ISBN 80-210-3417-3.Henych, Václav. Zákon o matrikách, jménu a příjmení s poznámkami a souvisejícími předpisy. Vyd. 1. Praha : IFEC, 2002. ISBN 80-86412-19-9.Vyhnanovský, F. Cestovní pasy a vystěhovalectví. Praha, 1939. Horzinková, Eva. Správní právo, zvláštní část. Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk , 2009. Pošvář, J. Výtah ze zvláštní části práva správního. Brno, 1945.

Požadavky

test, zkouška

Garant

JUDr. Václav Henych

Vyučující

JUDr. Václav Henych