Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Veřejný prostor a veřejná správa (KSR / VPVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSR / VPVS - Veřejný prostor a veřejná správa, Fakulta právnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1)Co je veřejný prostor?2) Historie veřejného prostoru3) Legislativa, orgány a předpisy4) Veřejný prostor v ČR a v zahraničí5) Architektura ve veřejném prostoru6) Rekonstrukce veřejného prostoru7) Kultura a veřejný prostor8) Finanční správa veřejného prostoru9) Zeleń ve veřejném prostoru10) Politika a veřejný prostor11) Aktuální otázky veřejného prostoru12) Správa veřejného prostoru v průběhu roku13) Ostatní veřejný prostor

Získané způsobilosti

V průběhu studia si studenti osvojí základy multidisciplinárního pohledu na veřejný prostor, jeho správu a fungování v celém sociálním spektru, seznámí se základními segmenty veřejného prostoru a osvojí si základní principy platné právní úpravy. Získají přehled o historickém a mezinárodním kontextu, vnímání a fungování veřejného prostoru v celé jeho komplexnosti.

Literatura

P. Halík, P. Kratochvíl, O. Nový. Architektura a město. Gehl, Jan. Cities for people. Washington : Island Press, 2010. ISBN 978-1-59726-573-7.Gehl, Jan; Gemz?e, Lars. Nové městské prostory. 1. vyd. Šlapanice : Era, 2002. ISBN 80-86517-09-8.

Požadavky

Seminární práce, ústní zkouška

Garant

JUDr. Tomáš Louda, CSc.

Vyučující

JUDr. Tomáš Louda, CSc.