Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právní informatika (KTP / PIN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTP / PIN - Právní informatika, Fakulta právnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V úvodním cyklu se klade důraz na praktická cvičení a osvojení dovedností v oblasti vyhledávání informací v právních informačních systémech a na získání přehledu o našich i světových právních informačních systémech. Součástí oboru jsou základy teorie právního textu, teorie kvantitativní lingvistiky, teorie právních pojmů, analýza vývoje československého právního řádu, teorie konstrukce právních informačních systémů a přehled současných trendů ve výuce práva pomocí počítačů (hypertext, multimedia, umělá inteligence).

Získané způsobilosti

Studenti se naučí vyhledávat právní texty nutné pro rozhodování právních případů. Analyzují zadané úlohy z hlediska možností vyhledávání základních podkladových materiálů. Porozumí struktuře a funkcím právních informačních systémů na úrovni evropských a amerických standardů.

Literatura

Bing J. Handbook of Legal Information Retrieval. New York, Oxford, 1984. Cvrček, František. Právní informatika. Praha : Ústav státu a práva AV ČR ve spolupráci s Vydavatelstvím a nakladatelstvím Aleš Čen, 2010. ISBN 978-80-87439-00-5.Cvrček, František; Novák, František. Základy právní informatiky. Brno : Masarykova univerzita, 1992. ISBN 80-210-0533-5.

Požadavky

zkouška

Garant

Doc. JUDr. František Cvrček, CSc.

Vyučující

Doc. JUDr. František Cvrček, CSc.