Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kriminalistika 1 (KTR / 9KRA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTR / 9KRA1 - Kriminalistika 1, Fakulta právnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět Kriminalistika 1 podává základní informace o postupech a opatření na místě trestného činu. Informuje o zabezpečení místní materiální situace na místě události. Řeší problematiku zdrojů věcných důkazů. Poskytuje poznatky o identifikaci a třídění věcných důkazů, jejich shromažďovaní a uchovávání. Informuje o jejich organických a anorganických rozborech, mikroskopii, znaleckém zkoumání vlasů, textilních vláken a barev, sérologických rozborech krve a metodě DNA, zkoumání drog, jedů a výbušnin, daktyloskopii, zkoumání zbraní a nástrojů, zkoumání dokumentů a rozboru lidského hlasu.

Získané způsobilosti

Účastníci si rámcově osvětlí aplikace dílčích kriminalistických vědeckých a praktických technických metod a postupů, taktických a metodických opatření. Účastníci se seznamují, analyzují, interpretují a rozlišují možnosti dalšího významu poznatků přírodních a technických věd v kriminalistice pro potřeby dokazování.

Literatura

Musil, J., Konrád, Z., Suchánek, J. Kriminalistika. Praha: C. H. Beck, 2004. Chmelík Jan. Rukověť kriminalistiky. Plzeň, 2005. ISBN 80-86898-36-9.Straus, J. a kol. Kriminalistická metodika. Plzeň: Aleš Čeněk, s. r. o. , 2008. Straus, J. a kol. Kriminalistická taktika. Plzeň: Aleš Čeněk, s. r. o. , 2005. Straus, J. a kol. Kriminalistická technika. Plzeň: Aleš Čeněk, 2008. Straus, J. a kol. Úvod do kriminalistiky. Plzeň: Aleš Čeněk, s. r. o., 2006.

Požadavky

Písemný test

Garant

Doc. JUDr. František Vavera, Ph.D.

Vyučující

Doc. JUDr. František Vavera, Ph.D.