Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Trestní právo procesní (KTR / 9TRP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTR / 9TRP - Trestní právo procesní, Fakulta právnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem a prameny trestního práva procesního; působnost a výklad trestního řádu;2. Pojem, předmět a průběh trestního řízení; úkony trestního řízení; předběžné otázky;3. Základní zásady trestního řízení;4. Subjekty a strany trestního řízení; orgány činné v trestním řízení; pomocné osoby5. Obviněný; obhájce6. Poškozený; adhezní řízení; zúčastněná osoba7. Zajištění osob v trestním řízení - předvolání, předvedení, zadržení, vazba obecně8. Vazba a vazební řízení9. Zajištění věcí a jiných majetkových hodnot; domovní a osobní prohlídka, prohlídka jiných prostor a pozemků; zadržení a otevření zásilek, jejich záměna a sledování; odposlech a záznam telekomunikačního provozu10. Dokazování v trestním řízení; předmět a rozsah dokazování, rozdělení důkazů, důkazní prostředky11. Výslech obviněného; výslech svědka; znalecké dokazování; věcné a listinné důkazy; ohledání; zvláštní způsoby dokazování12. Rozhodnutí v trestním řízení; rozsudek, usnesení, trestní příkaz, rozhodnutí sui generis13. Stádia trestního řízení14. Přípravné řízení15. Řízení před soudem prvního stupně; předběžné projednání obžáloby; hlavní líčení I.16. Hlavní líčení II.;veřejné a neveřejné zasedání17. Řádné opravné prostředky18. Mimořádné opravné prostředky; dovolání, stížnost pro porušení zákona19. Obnova řízení; amnestie, milost20. Zvláštní způsoby řízení; řízení před samosoudcem, řízení proti uprchlému21. Odklony v trestním řízení22. Vykonávací řízení; výkon trestů a ochranných opatření; zahlazení odsouzení23. Řízení v trestních věcech mladistvých; řízení o činech jinak trestných spáchaných dětmi mladšími 15 let

Získané způsobilosti

Účastníci si osvojí detailní znalosti jednotlivých stádií trestního řízení a zvláštních způsobů řízení, včetně trestního řízení ve věcech mladistvých.

Literatura

Chmelík, Jan a kol. Trestní řízení. Plzeň, 2014. ISBN 978-80-7380-488-6.Vokoun, Rudolf. Příklady z trestního práva hmotného a procesního. Vyd. 3., v Leges vyd. 1. Praha : Leges, 2010. ISBN 978-80-87212-32-5.Jelínek, J., a kol. Trestní právo procesní. Praha: Leges, 2010. ISBN 978-80-87212-30-1.

Požadavky

Písemný test a ústní zkouška

Garant

Doc. JUDr. Jan Chmelík, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Josef BaxaJUDr. Jindřich FastnerDoc. JUDr. Jan Kocina, Ph.D.JUDr. Petr Kybic, Ph.D.Prof. JUDr. Jan Musil, CSc.Doc. JUDr. František Novotný, CSc.Prof. Ing. Miroslav Rybář, DrSc.JUDr. Simona Stočesová, Ph.D.JUDr. Petr ŠkvainDoc. JUDr. et Mgr. Jana Tlapák Navrátilová, Ph.D.JUDr. Eduard Wipplinger