Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do trestního práva 1 (KTR / AUTR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTR / AUTR1 - Úvod do trestního práva 1, Fakulta právnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem trestního práva hmotného, základní zásady, prameny, působnost trestních zákonů2. Trestný čin a jeho znaky3. Věk a příčetnost4. Skutková podstata trestného činu5. Okolnosti vylučující protiprávnost6. Vývojová stádia trestného činu7. Trestná součinnost8. Konkurence trestných činů9. Zánik trestní odpovědnosti10. Trestní sankce11. Trestní odpovědnost mladistvých12. Vybrané skutkové podstaty násilných a mravnostních trestných činů13. Vybrané skutkové podstaty majetkových trestných činů

Získané způsobilosti

Studenti si osvojují potřebné základní znalosti z českého trestního práva hmotného a procesního. Po úspěšném absolvování předmětu studenti získají základní orientaci v obecné části trestního práva hmotného, v systému trestních sankci a získají základní přehled o nejdůležitějších trestných činech.

Literatura

Karabec,Z., Vlach, J., Diblíková,S., Zeman, P. Criminal Justice System in the Czech Republic. Praha:IKSP, 2011. ISBN 978-80-7338-111-0.English Translation of Penal Code and Penal Proceeding. Překlady trestního zákoníku a trestního řádu do anglického jazyka.

Požadavky

Písemná zkouška

Garant

JUDr. Simona Stočesová, Ph.D.