Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do trestního práva 2 (KTR / AUTR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTR / AUTR2 - Úvod do trestního práva 2, Fakulta právnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem trestního práva procesního a trestního řízení, základní zásady trestního řízení, prameny trestního práva procesního2. Subjekty trestního řízení - orgány činné v trestním řízení3. Subjekty trestního řízení - obviněný a jeho obhájce, poškozený a zúčastněná osoba4. Zajištění osob a věcí pro trestní řízení - zadržení, vazba, vydání a odnětí věci, osobní a domovní prohlídka5. Dokazování a důkazní prostředky v trestním řízení6. Rozhodnutí v trestním řízení7. Průběh trestního řízení; přípravné řízení8. Řízení před soudem; hlavní líčení9. Odvolání a ostatní řádné opravné prostředky10. Mimořádné opravné prostředky11. Odklony v trestním řízení12. Trestní řízení ve věcech mladistvých13. Evropský zatýkací rozkaz

Získané způsobilosti

Studenti si osvojují potřebné základní znalosti z českého trestního práva hmotného a procesního. Po úspěšném absolvování předmětu studenti získají základní orientaci v obecné části trestního práva hmotného, v systému trestních sankci a získají základní přehled o nejdůležitějších trestných činech.

Literatura

Karabec, Z., Vlach,J., Diblíková,S., Zeman,P. Criminal Justice System in the Czech Republic. Praha: IKSP, 2011. ISBN 978-80-7338-111-0.English Translation of Penal Code and Penal Proceeding. Překlady trestního zákoníku a trestního řádu do anglického jazyka.

Požadavky

Písemná zkouška

Garant

JUDr. Simona Stočesová, Ph.D.