Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Trestní právo 3 (KTR / TR3N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTR / TR3N - Trestní právo 3, Fakulta právnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem trestního práva procesního a jeho místo v právním řádu České republiky; prameny trestního práva procesního; působnost a výklad trestního řádu;2. Pojem, předmět a průběh trestního řízení; úkony trestního řízení; předběžné otázky;3. Základní zásady trestního řízení;4. Subjekty a strany trestního řízení; orgány činné v trestním řízení; pomocné osoby5. Obviněný; obhájce6. Poškozený; adhezní řízení; zúčastněná osoba7. Zajištění osob v trestním řízení - předvolání, předvedení, zadržení, vazba obecně8. Vazba a vazební řízení9. Zajištění věcí a jiných majetkových hodnot; domovní a osobní prohlídka, prohlídka jiných prostor a pozemků; zadržení a otevření zásilek, jejich záměna a sledování; odposlech a záznam telekomunikačního provozu10. Dokazování v trestním řízení; předmět a rozsah dokazování, rozdělení důkazů, důkazní prostředky11. Výslech obviněného; výslech svědka; znalecké dokazování; věcné a listinné důkazy; ohledání; zvláštní způsoby dokazování12. Rozhodnutí v trestním řízení; rozsudek, usnesení, trestní příkaz, rozhodnutí sui generis13. Stádia trestního řízení

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí základní principy a terminologii trestního práva procesního a získají hlubší znalost trestněprocesních institutů týkajících se úkonů trestního řízení a jeho subjektů. Jsou schopni se orientovat v trestněprocesních institutech zajištění osob a věcí, včetně vymezení jejich podmínek a mezí. Získají znalosti problematiky dokazování v trestním řízení a pochopí v podstatných rysech průběh trestního řízení a význam jeho jednotlivých stádií. Jsou schopni řešit modelové příklady.

Literatura

Musil, Jan. Kurs trestního práva : trestní právo procesní. 3. přeprac. a dopl. vyd. Praha : C.H. Beck, 2007. ISBN 978-80-7179-572-8.Císařová, Dagmar,; Fenyk, Jaroslav,; Gřivna, Tomáš. Trestní právo procesní. Vyd. 1. Praha : ASPI, 2008. ISBN 978-80-7357-348-5.Šámal, P., Musil, J., Kuchta a kol. Trestní právo procesní. Praha: C.H. Beck. ISBN 978-80-7400-496-4.Jelínek, J., a kol. Trestní právo procesní. Praha: Leges, 2010. ISBN 978-80-87212-30-1.Vokoun, Rudolf. Příklady z trestního práva hmotného a procesního. Vyd. 3., v Leges vyd. 1. Praha : Leges, 2010. ISBN 978-80-87212-32-5.

Požadavky

Písemný test.

Garant

Doc. JUDr. František Novotný, CSc.

Vyučující

JUDr. Josef BaxaJUDr. Jindřich FastnerDoc. JUDr. Jan Kocina, Ph.D.JUDr. Petr Kybic, Ph.D.Prof. JUDr. Jan Musil, CSc.Doc. JUDr. František Novotný, CSc.Prof. Ing. Miroslav Rybář, DrSc.JUDr. Simona Stočesová, Ph.D.JUDr. Petr ŠkvainDoc. JUDr. et Mgr. Jana Tlapák Navrátilová, Ph.D.JUDr. Eduard Wipplinger