Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Energetické využití a likvidace odpadů (KKE / EVO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKE / EVO - Energetické využití a likvidace odpadů, Fakulta strojní, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek podle týdnů v semestru :1. Úvod, zákonné normy, klasifikace odpadů, vývoj problematiky likvidaceodpadů2. Vlastnosti tuhých odpadů, odběr vzorků, množství, druhy a složení odpadů3. Hospodaření s odpady, způsoby shromažďování tuhých odpadů4. Odvoz tuhých odpadů, podmínky přepravy tuhých odpadů5. Možnosti využití a zneškodňování odpadů, kompostování6. Skládkování tuhých odpadů, problémy skládkování, způsoby řízenéhoskládkování7. Výroba bioplynu a jeho energetické využití8. Spalování odpadů, koncepce spaloven, stabilizace spalovacího procesu přispalování odpadů9. Pyrolýza, hydrolýza, energetické využití tepla při spalování odpadů10. Kombinované způsoby využití a zneškodňování odpadů11. Využití odpadů ze zemědělské výroby, výroba bionafty a řepkového oleje12. Transmutační technologie pro přeměnu a využití energie z jadernéhoodpadu13. Emise ze spalování odpadů, metody čištění spalin při spalování odpadůTémata cvičení podle týdnů v semestru :1. Výpočet množství komunálních odpadů2. Exkurze na městskou čistírnu odpadních vod3. Exkurze na městskou čistírnu odpadních vod4. Exkurze na městskou čistírnu odpadních vod5. Exkurze na spalovnu nemocničních odpadů ve Fakultní nemocnici - Lochotín6. Exkurze na spalovnu nemocničních odpadů ve Fakultní nemocnici - Lochotín7. Exkurze na spalovnu nemocničních odpadů ve Fakultní nemocnici - Lochotín8. Výpočet a návrh skládky odpadů9. Výpočet a návrh kompostárny10. Výpočet a návrh spalovny11. Výpočet tepla vzniklého spálením odpadků12. Výpočet emisí vzniklých spálením odpadů13. Závěrečný test

Získané způsobilosti

Studenti si zapamatují základní pojmy z oblasti odpadového hospodářství a seznámí se s různými způsoby zneškodňování odpadů včetně získávání tepelné a elektrické energie při spalování odpadů.

Literatura

Tyler G. Hicks. Handbook of Energy Engineering Calculations. 2012. ISBN 978-0-07-174552-9.Nesvadba, J. Soubor separátů přednášek o progresivních metodách třídění, odstraňování a zneškodňování odpadů. INKOTEKA - Enviromental Experts Praha, 1994.

Požadavky

Úspěšné napsání zápočtového testu.

Garant

Ing. Vladimír Křenek

Vyučující

Ing. Petr KonášIng. Petr Konáš