Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sekundární okruh jaderné elektrárny (KKE / JES)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKE / JES - Sekundární okruh jaderné elektrárny, Fakulta strojní, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek :1. Princip přeměny jaderné energie na elektrickou2. Funkce sekundárního okruhu a návaznost na primární okruh3. Sekundární okruh tlakovodní a varné JE, schéma4. Sekundární okruh JE chlazené plynem, schéma5. Sekundární okruh JE chlazené tekutými kovy, schéma6. Výměníky, parogenerátory7. Parní turbína na sytou páru a mírně přehřátou páru8. Regenerační okruh turbiny9. Kondenzátory, čerpadla, chladící systémy10. Potrubí a armatury11. Vodní hospodářství jaderné elektrárny12. Turbogenerátor

Získané způsobilosti

Studenti si zapamatují základní pojmy z jaderné energetiky. Budou schopni popsat všechny technologické zařízení sekundárního okruhu jaderných elektráren.

Literatura

Bečvář, Josef. Jaderné elektrárny. Praha : SNTL, 1981. Heinz P. Bloch, Murari P. Singh. Steam Turbines. 2009. ISBN 978-0-07-150821-6.Hejzlar, Radko. Stroje a zařízení jaderných elektráren - Díl 1. ČVUT Praha, 2000. Hejzlar, Radko. Stroje a zařízení jaderných elektráren - Díl 2. ČVUT Praha, 2000. Bečvář, Josef. Tepelné turbíny. 1. vyd. Praha : SNTL, 1968. ISBN null.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách a cvičeních, napsání zápočtového testu a ústní zkouška (okruh otázek je totožný s jednotlivými tématy přednášek).

Garant

Doc. Ing. František Hezoučký

Vyučující

Doc. Ing. František HezoučkýDoc. Ing. František Hezoučký